«Στην Τουρκία υπάρχουν φυλακισμένοι άλλοι 174 δημοσιογράφοι»

    «Στην Τουρκία υπάρχουν άλλοι 174 δημοσιογράφοι μέσα στις φυλακές και κέντρα κράτησης. Είμαι μια τυχερή περίπτωση», δήλωσε ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.
    Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος επέστρεψε χθες στην Μπολόνια έπειτα από 15 ημέρες κράτησης στην Τουρκία, πρόσθεσε ότι «κατά τις ανακρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά του και το βιβλίο που γράφει, με θέμα τον πόλεμο στην Συρία και την γέννηση του Isis».
    «Δεν μου παραδόθηκε καμία επίσημη απόφαση απέλασης. Στην περίπτωσή μου το κράτος δικαίου έμεινε μετέωρο, αλλά πρέπει να πω ότι δεν υποβλήθηκα σε κανενός είδους κακοποίηση ούτε ασκήθηκε σε βάρος μου βία», τόνισε ο 35χρονος Ιταλός δημοσιογράφος. 
    Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του προς τον Ντενίς Γιουτζέλ, δημοσιογράφο με τουρκική και γερμανική υπηκοότητα, ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές από τις 14 Φεβρουαρίου.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ