Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά έντεκα αλλοδαπών

  Δύο άτομα συνελήφθησαν, στην Εγνατία Οδό, καθώς ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς τα εξωτερικά σύνορα της Χώρας. 
  Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 40 ετών και για έναν 28χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά μεταναστών.
  Χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, αστυνομικοί ,ακινητοποίησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος συλληφθείς, κατά τον έλεγχο του οποίου διαπιστώθηκε μεταφορά πέντε αλλοδαπών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 28χρονος άντρας, είχε οργανώσει τη μεταφορά συνολικά έντεκα αλλοδαπών προς την ελληνοσκοπιανή μεθόριο, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, με τελικό προορισμόχώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ ο καθένας.
  Εκτός από τους πέντε αλλοδαπούς που βρέθηκαν μέσα στο όχημα, εντοπίστηκαν επιπλέον έξι άτομα που ανέμεναν σε καθορισμένο σημείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου τους καθοδήγησε ο νεαρός διακινητής, προκειμένου να ακολουθήσει η μεταφορά τους.
  Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.
  Διαπιστώθηκε ότι πέντε εκ των αλλοδαπών δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.