ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για ορυκτό πλούτο: Ωραιοποιείται η καταστροφή, ας κοστολογήσουν την υγεία

  Για ωραιοποίηση της καταστροφής και για ξέπλυμα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. με αφορμή το θέμα της αξίας του ελληνικού ορυκτού πλούτου.
  Συγκεκριμένα, σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το Aristotle University of Thessaloniki Student Chapter της Society of Economic Geologists, με θέμα «Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», έγινε αποτίμηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και εκφράστηκε η διαπίστωση ότι στη Χαλκιδική βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ορυκτών στην Ευρώπη. 
  Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής να προχωρά σε αιχμηρή ανακοίνωση. 
  Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
  «Την “αποτίμηση και κοστολόγηση” του ορυκτού πλούτου (και) της Β.Α. Χαλκιδικής μάθαμε σήμερα, στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το Aristotle University of Thessaloniki Student Chapter της Society of Economic Geologists, με θέμα «Αναζήτηση και εκμετάλλευση ορυκτών πρώτων υλών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»
  Καλούμε το τμήμα γεωλογίας του ΑΠΘ, τους ομιλητές αλλά και μερίδα ΜΜΕ που ανέλαβαν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των εξορύξεων (αλλά στο βάθος την ωραιοποίηση της καταστροφής στη Β.Α. Χαλκιδική και το “ξέπλυμα” της “Ελλ. Χρυσός”), να κοστολογήσουν και έναν άλλο πλούτο: την υγεία μας, τις ζωές μας, τις εργασίες μας, τον τουρισμό μας και το περιβάλλον μας.
  Αξίζει να μάθουμε, τι αξίζει περισσότερο».