Αέρα φρεσκάδας από σήμερα στην 3η Διεθνή Έκθεση «FRESKON»

  Αέρα φρεσκάδας, αλλά και τα χρώματα του καλοκαιριού, με το πράσινο να κυριαρχεί, θα φέρει στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα μέχρι τις 29 Απριλίου, η 3η Διεθνής Έκθεση «FRESKON», που συγκεντρώνει σχεδόν το 90% των εγχώριων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών και διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo. 
  Στη «FRESKON», που αναπτύσσεται φέτος σε 12.500 τ.μ. και την οποία θα εγκαινιάσει σήμερα στις 17.30, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, συμμετέχουν 191 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) και προέρχονται από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Αλβανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά. 
  Οι συμμετέχοντες, όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ – μάρκετ, εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών δικτύων διανομής.
  Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, υλοποιείται και πρόγραμμα hosted buyers, με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων από 28 χώρες και σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουv ήδη προγραμματιστεί πάνω από 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού, μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών με ξένους εμπορικούς επισκέπτες. 
  Οι εμπορικοί επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού, δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της εμπορίας και διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών διεθνώς, ενώ στη «FRESKON» αναμένονται και ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την ΠΓΔΜ (100 άτομα) και την Βουλγαρία (15 άτομα).
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ