Δήμος Σιθωνίας: Αναβαθμίζεται η ποιότητα νερού – Ένα έργο άνω των 6 εκατ. ευρώ (βίντεο)

  Τέλος στο πρόβλημα του μη πόσιμου νερού στα δημοτικά διαμερίσματα της Νικήτης, του Νέου Μαρμαρά και του Αγίου Νικολάου αναμένεται να βάλει η κατασκευή επτά διυλιστηρίων επεξεργασίας νερού στο δήμο Σιθωνίας

  Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, συνολικού κόστους 6.100.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. 
  Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, θα λύσει το πρόβλημα του νερού για περίπου 200.000 κατοίκους και επισκέπτες, παρέχοντάς τους ποιοτικό καθαρό νερό. 
  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr, από αυτά τα επτά μικρά διυλιστήρια, τα τρία θα γίνουν στον Άγιο Νικόλαο, τα τρία στη Νικήτη, και ένα κεντρικό στον Ν. Μαρμαρά. 
  Σύμφωνα με τον κ. Τζίτζιο, το νερό δεν είναι καλής ποιότητας, καθώς περιέχει βαριά μέταλλα και είναι υφάλμυρο, με συνέπεια να προκαλεί βλάβες και προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
  «Στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου έχουν γίνει οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για το νερό. Μπορούμε να πούμε ότι τα βασικά έργα υποδομής, αποχέτευση, ύδρευση και βιολογικοί καθαρισμοί, έχουν τελειώσει για τον δήμο Σιθωνίας και είμαι πολύ ικανοποιημένος», υπογράμμισε ο κ. Τζίτζιος. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφία: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή