Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο να λέτε ότι το Αγαθονήσι είναι ελληνικό

  Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Τουρκία, μετά το θέμα που προκάλεσε με το Αγαθονήσι και τους χαρακτηρισμούς της για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. 
  Σήμερα, με ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει αιχμές κατά της Ελλάδας για την καταγγελία «στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ της συνεχιζόμενης αναθεωρητικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας» και χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις Καμμένου για την ελληνικότητα του Αγαθονησίου, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος».
  Σημειώνεται ότι χθες, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι ο Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί και χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο μη σοβαρό πολιτικό. Για τις δηλώσεις αυτές το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση
  Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: 
  «Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο έχουν εκφραστεί παλαιότερα και αρκετές φορές.
  Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και ημών στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο.
  Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.
  Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.
  Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες».