Διπλά εγκαίνια στο Ν. Μαρμαρά – Κόσμημα το Κλειστό Γυμναστήριο (φώτο – βίντεο)

  *Της Χριστίνας Τσερβελή

  Δύο σημαντικά έργα, συνολικού κόστους 4,7 εκατ. ευρώ, εγκαινιάστηκαν σήμερα στον Ν. Μαρμαρά, μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και χαράς, παρουσία του δημάρχου Σιθωνίας, του προέδρου ΔΚ, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών, μαθητών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του Ν. Μαρμαρά.

  Πρόκειται για την αναβάθμιση – επέκταση του Γυμνασίου-Λυκειου Ν. Μαρμαρά και την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, που αποτελούσε όνειρο και στόχος πολλών χρόνων.

  Η επέκταση του Γυμνασίου – Λυκείου αφορά νέες αίθουσες και την αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, κάτι που έλειπε από το σχολείο και αποτελεί σημαντικό κομμάτι για τη σωστή λειτουργία του.

  Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή και αναμένεται να δώσει ώθηση στον αθλητισμό, αποτελώντας ένα σύγχρονο αθλητικό κόσμημα για τον Ν. Μαρμαρά. 
  Για δύο σημαντικά έργα έκανε λόγο ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν. Μαρμαρά, Γεώργιος Καπλάνης, σημειώνοντας ότι το Κλειστό Γυμναστήριο, που αποτελούσε όνειρο των Μαρμαρινών, θα δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. 
  «Παράλληλα λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα σχολικής στέγης για το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις της Κοινότητας και πλέον οι μαθητές θα μπορούν να φοιτούν σε ένα σύγχρονο και άνετο μαθησιακό περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Καπλάνης, αναφερόμενος στην επέκταση του σχολείου.
  Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, σημείωσε ότι τα έργα αυτά αποτελούν μια συλλογική προσπάθεια. «Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε τέτοιες υποδομές στα χωριά μας», τόνισε ο κ. Τζίτζιος. 
  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που σήμερα εγκαινιάζουμε αυτά τα σπουδαία έργα. Τα αφιερώνουμε στους μαθητές και στους νέους μας, οι οποίοι θα μοιράζονται ιδέες και στόχους, θα αγωνίζονται και θα βιώνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο το “ευ αγωνίζεσθαι”», πρόσθεσε. 
  Σημειώνεται ότι τον δήμαρχο Σιθωνίας τίμησαν με πλακέτες, εκτός από το ΔΣ της Κοινότητας Ν. Μαρμαρά και όλοι οι φορείς και σύλλογοι που θα κάνουν χρήση των νέων έργων.

  Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ: