Επιχορήγηση 9,8 εκατ. ευρώ για τους δήμους Σιθωνίας και Πολυγύρου

    Επιχορήγηση ύψους 12.870.225,47 ευρώ για τους δήμους της χώρας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 13260/25-4-2017 απόφασή του.
    Οι επιχορηγήσεις αυτές δίνονται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 1/3/2017, από τα χρηματικά διαθέσιμα του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).
    Σύμφωνα με τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τόπο μας δεδομένου ότι για το Νομό Χαλκιδικής εγκρίθηκε επιχορήγηση 8.032.135,90 εκατ. ευρώ στο Δ. Σιθωνίας και 1.832.775,10 εκατ. ευρώ στο Δ. Πολύγυρου για την εξόφληση υποχρεώσεων από το πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ».
    «Καθίσταται έτσι δυνατή η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων των Δήμων σε ιδιώτες και δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκπληρώσουν τις χρηματικές τους υποχρεώσεις και να καλύψουν δαπάνες που προέρχονται από τελεσίδικες αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά ο οικονομικός προγραμματισμός τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Ιγγλέζη. 
    «Με τον τρόπο αυτό αποπληρώνονται οι οφειλές των Δήμων σε ιδιώτες που εκκρεμούν χωρίς να δυσχεραίνεται η περαιτέρω λειτουργία των Δήμων και οι παροχές τους προς τους πολίτες. Αντίστοιχες επιχορηγήσεις για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους είχαν εγκριθεί το προηγούμενο διάστημα από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους Δήμους του Νομού Χαλκιδικής, ενδεικτικά για το Δήμο Αριστοτέλη είχε εγκριθεί ποσό 2.3 εκατ. ευρώ», προσθέτει.