«Μαγεύτηκαν» οι Τούρκοι δημοσιογράφοι από την Κασσάνδρα – «Μαλδίβες της Ελλάδας η Χαλκιδική» (φώτο+βίντεο)

  *Της Χριστίνας Τσερβελή

  Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν στη γείτονα χώρα οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, που ήταν προσκεκλημένοι του δήμου Κασσάνδρας και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, για να ανακαλύψουν την ομορφιά της περιοχής και να την προβάλλουν στη χώρα τους. 

  Η φιλοξενία των Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται σε μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ, διήρκησε τέσσερις ημέρες, από τις 25 έως τις 28 Απριλίου. 
  Περιηγήθηκαν σε όλη την Κασσάνδρα, αλλά και στην ορεινή Χαλκιδική, γνωρίζοντας από κοντά τα αξιοθέατα, την φύση και τις ειδυλλιακές παραλίες και ομορφιές του τόπου. 
  «Ο λόγος της επίσκεψης των τεσσάρων εξαίρετων και διάσημων Τούρκων δημοσιογράφων είναι γιατί επιθυμούμε περισσότερη εξωστρέφεια στη γείτονα χώρα», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Κασσάνδρας και δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παπαδημητρίου, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
  «Πριν από τρία χρόνια ανοίξαμε αυτή την πόρτα και είδαμε ότι αυτό πήγε πάρα πολύ καλά. Εδώ και τρία χρόνια, στην Κασσάνδρα, έχουμε πάρα πολλούς Τούρκους επισκέπτες που δεν είχαμε πιο πριν», σημείωσε η κ. Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ότι «την προσπάθειά μας αυτή στηρίζουν με χαρά οι επιχειρηματίες της περιοχής». 
  Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι, τόσο από την φιλοξενία όσο και από την εμπειρία που έζησαν, ταξιδεύοντας στη Χαλκιδική. 
  «Έχουμε επισκεφτεί την Άφυτο και τη Ν. Φώκαια. Παλιότερα είχα επισκεφτεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τώρα στην Κασσάνδρα είδαμε αυτές τις δύο περιοχές, όπως επίσης και την Κασσανδρεία, το ιερό του Άμμωνα Δία και το Πευκοχώρι. Έχουμε δει αρκετές περιοχές μέχρι τώρα για να σχηματίσουμε άποψη», τόνισε ο Murat Guloglu, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  «Έχουμε δει αρκετά αξιοθέατα και μας έχουν αρέσει όλα πολύ», είπε η Sirin Sever
  Μάλιστα, αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Τουρκία, ξεκίνησαν οι πρώτες δημοσιεύσεις. 
  Σήμερα, με άρθρο της στην τούρκικη εφημερίδα «Posta», η δημοσιογράφος Sirin Sever αναφέρθηκε στη μαγεία της Χαλκιδικής, εκθειάζοντας την Κασσάνδρα για τις παραλίες της, το φαγητό της, τη νυχτερινή ζωή της και τα τουριστικά καταλύματά της.  
  Στο ίδιο κείμενο, η δημοσιογράφος αναφέρει τους λόγους που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τη Χαλκιδική, χαρακτηρίζοντάς την ως τις «Μαλδίβες της Ελλάδας». Μάλιστα, φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου Κασσάνδρας, Βασίλη Κυρίτση. 
  Οι δημοσιογράφοι που φιλοξενήθηκαν είναι οι Tanyel Yilmaz, Gizem Coşkunarda, Sirin Sever και Murat Guloglu. 
  Ο δήμος Κασσάνδρας τους προσκάλεσε να επιστρέψουν ξανά τον Ιούλιο, για να απολαύσουν τη Χαλκιδική το καλοκαίρι και να δουν από κοντά πως μεταφορτώνεται σε έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό. 

  Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ:  *Βίντεο-Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη