Οι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο ΜΜΣΤ

  Όλο το φάσμα της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, από ζωγραφικά και γλυπτά έργα έως εγκαταστάσεις, περιβάλλοντα και performances, καλύπτουν οι δημιουργίες των αποφοίτων του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής  Καλών Τεχνών του ΑΠΘ,  που παρουσιάζονται από τις 6 Μαΐου, στο   Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
  Τα έργα αναδεικνύουν την προσωπική διαδρομή των δημιουργών τους από την μαθητεία μέχρι και την πρώτη κατάκτηση του προσωπικού τους καλλιτεχνικού λεξιλογίου.
  Η έκθεση «Απόφοιτοι 2014-2017» θα διαρκέσει ως τις 25 Μαΐου και εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού.
  Ο πρόεδρος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθηγητής Γιώργος Διβάρης, δήλωσε ότι παρόλο που οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες που εκθέτουν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σπούδασαν σε αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να ανταποκριθούν στο προσδοκώμενο υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των σπουδών τους, χάρη στις θυσίες τους και την επιπλέον προσφορά των διδασκόντων τους.
  Η πρόεδρος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ομότιμη  καθηγήτρια ΑΠΘ, κ. Ξανθίππη Σκαρπιά Χόιπελ, αναφέρει ότι «το ΜΜΣΤ, στο πλαίσιο της μακρόχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής του, έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή νέων καλλιτεχνών, ξεκινώντας από την υποδοχή των αποφοίτων των πανεπιστημιακών σχολών, στους εκθεσιακούς χώρους του».
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ