Ξεκινά η 59η Φοιτητική Εβδομάδα στο ΑΠΘ

    Μετράει 59 χρόνια και φιλοδοξεί να μη βγει ποτέ στη σύνταξη. Έχει υπερφυσικές ιδιότητες, καθώς …διαστέλλει τον χρόνο, τον υπερτετραπλασιάζει! 
    Ο λόγος για τη «Φοιτητική Εβδομάδα», τη μεγάλη γιορτή του φοιτητικού κόσμου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου.
    Οι εκδηλώσεις της φετινής «Φοιτητικής Εβδομάδας» και της παράλληλης εκδήλωσης «ΑΠΘ την Κυριακή» παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και όπως έγινε γνωστό για την προετοιμασία της πρώτης διοργάνωσης εργάστηκαν εθελοντικά 235 φοιτητές/-τριες και της δεύτερης περισσότεροι/-ες από 400.
    Η «Φοιτητική Eβδομάδα» περιλαμβάνει 50 δράσεις, ανάμεσα στις οποίες πολλές θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, αθλητικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, κυνήγι θησαυρού και πεζοπορίες, αλλά και εθελοντικές δράσεις, όπως επίδειξη πρώτων βοηθειών, εθελοντική αιμοδοσία, εκδηλώσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες, παρουσιάσεις ερευνητικών προσπαθειών φοιτητών για νέες θεραπείες ασθενειών. Το Σάββατο 13/5 θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Αριστοτέλειος δρόμος υγείας μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ