Στον Ευρωπαϊκό Νότο είναι αφιερωμένη η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    «Η αναζήτηση του Νότου» είναι ο τίτλος του αφιερώματος της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη, 11 έως και την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-HELEXPO. Τη φετινή διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους μερικοί από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς των ημερών μας.
    Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση, θα διοργανωθούν περισσότερες από 400 εκδηλώσεις: παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Η Παιδική Γωνιά θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με 100 και πλέον εκδηλώσεις, ενώ στη ΔΕΒΘ θα συμμετάσχουν 530 ομιλητές: Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ακαδημαϊκοί, κριτικοί, εικαστικοί, μουσικοί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκδότες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες από τον χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου.
    Το κεντρικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης σκοπεύει να αναδείξει τον Ευρωπαϊκό Νότο ως ενιαίο χώρο στη λογοτεχνία, στην παράδοση, στην κοινωνική δομή, αλλά και στην πολιτική και οικονομική αντίληψη των πραγμάτων. Η ΔΕΒΘ φιλοδοξεί να διερευνήσει ζητήματα ταυτότητας και να τονίσει την ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα ρευστού περιβάλλοντος. Σημαντικοί συγγραφείς από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο, αλλά και γειτονικές χώρες στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, όπως η Τουρκία και το Ισραήλ, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ