Αρχίζει αύριο η 2η Gourmet Olive and Delicacies Exhibition στη Θεσσαλονίκη

    Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
    Πρόκειται για την έκθεση προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού και μαρμελάδων, ξυδιών και αρτυμάτων, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών, βοτάνων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πολιτισμού «Lab’Attoir» από αύριο Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και στην οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα υποδέχεται τους επισκέπτες της σε δύο σταντ (18 και 19).
    Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 και στόχος είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των παραγωγών που συμμετέχουν, η διεύρυνση του πελατολογίου των επιχειρήσεων και η επαφή τους με επιβεβαιωμένους, στοχευμένους αγοραστές από το εξωτερικό. Με τη συμμετοχή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποσκοπεί στην προώθηση και προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και των «προϊόντων – σημαία» της μακεδονικής γης, ώστε το καταναλωτικό κοινό και οι επιχειρήσεις του κλάδου να εξοικειωθούν με την εκλεκτή αγροδιατροφική παραγωγή και να χρησιμοποιήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
    «Η Περιφέρεια επιδιώκει με τη δυναμική παρουσία της στην έκθεση και στις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, την υποστήριξη και ισχυροποίηση στο εξωτερικό της υπεροχής της γαστρονομικής παράδοσής της Κεντρικής Μακεδονίας, την αποτελεσματική προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και την ανάδειξη και προώθηση μικρών και μεσαίων παραγωγών υψηλής ποιότητας και καινοτομίας. 
    Η αξία της Μακεδονικής Κουζίνας και ο ξεχωριστός χαρακτήρας της οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα μοναδικά προϊόντα μας, όπως οι ελιές, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα προϊόντα delicatessen και να δοκιμάσει τις εξαίσιες συνταγές που μπορεί κάποιος να μαγειρέψει με τα πολύτιμα αγαθά της μακεδονικής γης», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.