Στα πρόθυρα πτώχευσης το 41% των επιχειρήσεων στη Χαλκιδική

  Ημερίδα με θέμα «Η εξυγίανση και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξή τους σε άλλες αγορές» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017, στο κλειστό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού των Νέων Μουδανιών.
  Η ειδική εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων F.B.S. Δρ. Δημ. Καμπούρης & Συνεργάτες ΕΠΕ και με το Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών.
  Την ημερίδα προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος, όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος καθώς και την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο επιχειρηματίας, προκειμένου να επιβιώσει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
  Χαιρετισμό απεύθυναν επιπλέον η πρόεδρος του Συλλόγου των Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών κα Μαυροφρύδη Βαρβάρα, καθώς και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής, κος Πασαλής Γεώργιος.  
  Κύριος ομιλητής της εκδήλωσής ήταν ο κος Δρ. Δημήτρης Καμπούρης, Γενικός Δ/ντης της εταιρείας Financial Business Systems (FBS), που βασικό αντικείμενο δραστηριότητά της είναι η χρηματοοικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων σε βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο επίπεδο.
  Ο κος Δρ. Δημήτρης Καμπούρης, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της εισήγησής του, που αφορούσε τις μεθόδους και τις τεχνικές διατήρησης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και τις προοπτικές εξυγίανσής τους.
  Αναφέρθηκε επίσης στα χαρακτηριστικά του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που ψηφίστηκε πρόσφατα στην ελληνική βουλή, ενώ παρουσίασε και τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας που διενέργησε η εταιρεία του για το επίπεδο βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του νομού Χαλκιδικής, βασιζόμενος στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις των τοπικών επιχειρήσεων των ετών από 2011 έως 2015, με νομική μορφή ΑΕ & ΕΠΕ και με πωλήσεις μικρότερες των 10 εκατ. Ευρώ. 
  Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε και τη μεθοδολογία που εφάρμοσε στην μελέτη της η FBS, από το αντιπροσωπευτικό δείγμα 54 επιχειρήσεων του νομού μας, ποσοστό περίπου 41% αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο για τη βιωσιμότητά τους, βρίσκονται δηλαδή στα πρόθυρα πτώχευσης και απαιτείται άμεση λήψη μέτρων. Ανάλογο περίπου ποσοστό 41% αντιμετωπίζουν μέσο κίνδυνο για τη βιωσιμότητα τους όπου απαιτούνται λήψη επιπλέον μέτρων , ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 18% έχουν πολύ καλές προοπτικές και επιδόσεις.   
  Ο κος Πορτοκάλης Κων/νος , Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος , υπεύθυνος της Δ/νσης ανάπτυξης και επικοινωνιών της FBS, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία καθώς και των Ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
  Στην ημερίδα, παρευρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων του νομού μας, στελέχη τραπεζών, επιχειρηματίες του νομού μας .