Τζιτζικώστας: Πρέπει να λειτουργήσει το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

  Το νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και η συμβολή των περιφερειών σε αυτό, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».
  Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και αφορούσε στο νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τις περιφέρειες και στο πλαίσιο αυτό η κάθε περιφέρεια θα οργανώσει το επόμενο διάστημα ένα συνέδριο μαζί με όλους τους φορείς για να παρουσιάσει τα προβλήματα αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και με βάση αυτά τα 13 συνέδρια να σχεδιαστεί τελικά ένα συνολικό σχέδιο για τη χώρα».
  Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαμορφώσει σχέδιο με όλους τους φορείς και ήδη έχει επενδύσει σε τρεις βασικούς άξονες-στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό-πολιτισμό και στον τομέα των νέων τεχνολογιών» και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη και αναμένει την ημερομηνία του σχετικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη».
  Ο ίδιος εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι «για να λειτουργήσει το μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης πρέπει πρώτα να αλλάξει, ο τρόπος λειτουργίας του κράτους, πρέπει να περάσουμε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση που είναι τώρα στην περιφερειακή διακυβέρνηση, οι περιφέρειες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να έχουν κάθετες αρμοδιότητες στα θέματα».
  Τόνισε ότι «πολλά έργα που είχε στην ευθύνη της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί και κάποια άλλα που δεν είναι στην ευθύνη της λιμνάζουν».
  Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ολοκλήρωση του έργου του οδικού άξονα μεταξύ Ποτίδαιας και Μουδανιών Χαλκιδικής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πέρσι. 
  Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, «το τμήμα των 4 χιλιομέτρων αποτελεί αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδός ΑΕ και παραμένει για πολλά χρόνια ανολοκλήρωτο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής». 
  Σημείωσε, ότι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν τα έργα στον οδικό άξονα σε μήκος 3 χιλιομέτρων και το πρόβλημα θα μετατοπιστεί, σε 900 μέτρα (κοντά στην γέφυρα της Ποτίδαιας όπου δεν εκτελούνται εργασίες λόγω των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που εκκρεμούν).