Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων στον Πολύγυρο

  Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 19 και την Κυριακή 21 Μαΐου στον Πολύγυρο.
  Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού, σ’ όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, με ευθύνη των Διευθυντών τους και κατά την τελευταία ώρα μαθήματος του σχολικού τους προγράμματος.
  Την Κυριακή 21 Μαΐου, σε όλους τους Δήμους, τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ηλίου σε όλα τα Δημόσια κτίρια, τα Δημαρχεία, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ, των Οργανισμών, των Τραπεζών, καθώς και φωταγώγηση όλων των παραπάνω κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες
  Στις 10 το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο και εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Λεωνίδα Σαρβανίδη. 
  Στη συνέχεια, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Παραλή (συντριβάνι). 
  Τέλος, αφού τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, θα παρατεθεί δεξίωση του Αντιπεριφερειάρχη προς τιμήν των προσκεκλημένων στο χώρο του Μνημείου, με ποντιακά εδέσματα.