Παντής: Προχωράμε με τριετές σχέδιο σε μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση

    «Δε θέλουμε να αιφνιδιάσουμε, θα πάμε με αργά βήματα, με βάση ένα τριετές σχέδιο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 140,9 fm», για τις εξαγγελθείσες από τον πρωθυπουργό προωθούμενες αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια.
    «Όλα θα εφαρμοστούν σε βάθος τριετίας, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο» είπε και εξήγησε: «Πρόκειται για διαδικασίες που θέλουν χρόνο, γιατί χρειάζεται να προχωρήσουμε με συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα, και σε πολιτικό και σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και με τους γονείς, για να μπορέσουν να πεισθούν και για να υπάρχει και μία κοινωνική συναίνεση».
    «Οι πανελλαδικές εξετάσεις, ναι μεν είναι ένα σύστημα το οποίο είναι αδιάβλητο, από την άλλη όμως παιδαγωγικά δεν είναι το καλύτερο σύστημα, για να βλέπει κάποιος τις δεξιότητες και τη γνώση των παιδιών και το τι μπορούν να προσφέρουν. Το Λύκειο ουσιαστικά έχει καταργηθεί. Εμείς πάμε ανάποδα και διαμορφώνουμε ένα Λύκειο, το οποίο αλλάζει τα πράγματα και με αυταξία θα δίνει αυτά που πρέπει στα παιδιά, έτσι ώστε να αποτελέσει το ίδιο έναν καλό χώρο μέσα στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία» είπε ο κ. Παντής, γνωστοποιώντας ότι ένα σύνολο από δραστηριότητες θα ανακοινωθούν, αφότου τελειώσουν οι εξετάσεις, ώστε «μέσα στο καλοκαίρι να πάμε σε ένα σύστημα που εκτός από αξιόπιστο θα είναι και παιδαγωγικά αναβαθμισμένο».
     Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ