Πάνας: Δεν θα στηρίξουμε τα αντίμετρα – Ανάγκη για ανανέωση στη ΔΗΣΥ

    Στην απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών αναφέρθηκε ο Απόστολος Πάνας, μέλος ΚΟΕΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.
    Ερωτηθείς για τη στάση του κόμματός του αναφορικά με τα αντίμετρα εξήγησε ότι δε θα τα στηρίξουν γιατί «ένας σοβαρός φορέας, όπως είναι η Δημοκρατικής Συμπαράταξη, θα πρέπει τα ζητήματα να μην τα βάζει σε επικοινωνιακή βάση αλλά να βλέπει τη συνολική πορεία και πρόταση που καταθέτει η κυβέρνηση».
    Χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του ΟΑΣΘ, που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, «πρόχειρο» και «ασαφές», λέγοντας ότι η πολιτική του «ξαφνικού θανάτου» προκαλεί αβεβαιότητα στους εργαζομένους και θέτει σε ταλαιπωρία τους πολίτες του νομού. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα έπρεπε να προβλεφθεί ένα μεταβατικό στάδιο 2-3 χρόνων για τον εξορθολογισμό του Οργανισμού.
    Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε την ανάγκη για λογική, ενότητα και ανανέωση, επισημαίνοντας ότι η εσωστρέφεια δεν προσθέτει κάτι στην προσπάθεια. 
    «Αν ψάξουμε να βρούμε ένα πρόβλημα στην προσπάθεια συνένωσης θα το βρούμε» σημείωσε και τόνισε: «Πρέπει, οριοθετώντας καταστάσεις και αξιολογώντας πρόσωπα, να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Να υπάρχει το μίνιμουμ της ενότητας, να το αποδεχθούμε όλοι και να υπάρξει ανανέωση σε πολιτικό λόγο και πρόσωπα οι πρωτοβουλίες που παίρνονται όλο αυτό το διάστημα από την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  μπορούν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια».