Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ από σήμερα η Θεσσαλονίκη

  Χωρίς αστικά λεωφορεία είναι από σήμερα η Θεσσαλονίκη καθώς ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας, των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. 
  Στο μεταξύ, εργαζόμενοι περιφρουρούν από τις 4 το πρωί τα αμαξοστάσια, όπως αποφάσισαν στην έκτακτη συνεδρίαση τους, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.
  Ο πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης είχε επισημάνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τους λόγους που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. 
  «Δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχουν εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. Ευρώ», τόνισε. 
  Έτσι, παρά την κίνηση εκτόνωσης που επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάλεσε διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε σύσκεψη την Τρίτη, ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ότι: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».
  Χρ. Στεφανίδης, πρόεδρος ΟΑΣΘ: Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα
  Στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού θα απαντήσει με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, όπως είπε χθες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Χρήστος Στεφανίδης. «Εμείς θα κινηθούμε νομικά και θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα”ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και επισήμανε ότι “οι εργαζόμενοι έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, εφόσον όλοι έχουμε κληθεί σε συνάντηση, την Τρίτη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών».