Βαλιάνος: Να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία στη Χαλκιδική

  Για τον τουρισμό στη Χαλκιδική, τις επενδύσεις που γίνονται στον τομέα αυτό, το ρεκόρ αφίξεων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σε οδικό δίκτυο και θέματα υγείας μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος, Στέλιος Βαλιάνος, στο ραδιόφωνο Focus 103, 6. 
  Ο κ. Βαλιάνος χαρακτήρισε αισιόδοξα τα μηνύματα που έρχονται από τις προκρατήσεις, σημειώνοντας ότι οι ο πληρότητες αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα  της περσινής χρονιάς.
  Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, είναι σημαντικό το ρεκόρ αφίξεων να συνδυαστεί και με τα αντίστοιχα έσοδα για το νομό. Σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο, σημαντικό ρόλο στον τουρισμό παίζει η οικονομική κατάσταση των τουριστών που προσελκύει η Χαλκιδική. 
  «Τα τελευταία χρόνια που έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος η βαλκανική αγορά στη Χαλκιδική, ναι μεν οι τουρίστες είναι πολυπληθείς αλλά είναι χαμηλού βαλαντίου και τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα», τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό αρχίζει να αλλάζει και πάλι, αφού φέτος αναμένονται στη Χαλκιδική τουρίστες από Γερμανία, Αγγλία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης που είναι πολύ καλύτερα οικονομικά. 
  Αναφορικά με το οδικό δίκτυο ο κ. Βαλιάνος υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της. Η γεωγραφική θέση, ο ορεινός της όγκος, και οι μεγάλες αποστάσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της. 
  Για το θέμα με το ΕΚΑΒ ο κ Βαλιάνος τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει έτσι κι αλλιώς τον μόνιμο πληθυσμό της Χαλκιδικής. 
  «Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα ενεργοποιηθεί το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας που έχει την αρμοδιότητα και θα σώσει την παρτίδα την τελευταία στιγμή, διότι η Χαλκιδική θα μείνει γυμνή από προ νοσοκομειακή περίθαλψη και μεταφορά των ασθενών». 
  Αναλυτικά η συνέντευξη: