«Εκτυπώνεται» η ιστορία και ο πολιτισμός της Σιθωνίας: Ένας προορισμός χίλιες εικόνες (βίντεο)

  Ένα μοναδικό λεύκωμα που θα αποτυπώνει και θα προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Σιθωνίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο στο χώρο του ΕΠΑΛ Νικήτης, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του δήμου. 

  Το λεύκωμα επιχειρεί μια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή από την πρώτη κατοίκηση της περιοχής μέχρι σήμερα, μέσα από το γραπτό λόγο και το φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνει.
  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εκτύπωση ενός ειδικού λευκώματος που αφορά τον δήμο Σιθωνίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Σιθωνίας και της δημοτικής επιχείρησης, την οποία επεξεργαζόμαστε εδώ και έναν χρόνο περίπου με τον κ. Χονδρογιώργη Ιωακείμ, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης», σημειώνει ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Σιθωνίας, Γεώργιος Δαλδογιάννης, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  «Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρούμε να δώσουμε μία ευκαιρία στους συνδημότες μας αλλά και στους επισκέπτες, να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου», τονίζει ο κ. Δαλδογιάννης, προσθέτοντας ότι «το συμπέρασμα που θα βγάλει ο αναγνώστης του λευκώματος αυτού είναι ότι ο τόπος αυτός έχει ισχυρό παρελθόν, έχει παρόν αλλά πολύ περισσότερο έχει ελπιδοφόρο μέλλον». 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

   


  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή