Απάντηση Ζουμπά στις καταγγελίες Πάχτα: Κανένα έργο ανάπλασης δεν έχει σταματήσει – Οι δημότες γνωρίζουν τι γίνεται (βίντεο)

  Απάντηση στις βολές – καταγγελίες του συνδυασμού «Όραμα Πολιτών» για το «πάγωμα» των έργων ανάπλασης σε χωριά του δήμου Αριστοτέλη έδωσε ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Ζουμπάς, σημειώνοντας ότι ο κ. Χρήστος Πάχτας ψάχνει αφορμές για να κάνει αντιπολίτευση. 
  Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή του Αριστοτέλη δέχεται πυρά από τον συνδυασμό «Όραμα Πολιτών», ο οποίος κάνει λόγο για αδιαφορία και ανικανότητα του δήμου να ολοκληρώσει τα έργα ανάπλασης σε Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Στρατώνι, Μ. Παναγία και Αρναία. 
  Παράλληλα, ο συνδυασμός του Χρήστου Πάχτα έφερε στο φως φωτογραφίες παράνομων σκουπιδότοπων στην Αρναία και το Στρατώνι, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί ευθύνη του δήμου Αριστοτέλη η διαχείριση των απορριμμάτων. 
  Από την πλευρά του, ο κ. Ζουμπας, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr, υποστήριξε ότι κανένα έργο ανάπλασης δεν έχει σταματήσει, αντιθέτως αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν. 
  Ειδικότερα, σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ο δήμαρχος Αριστοτέλη διευκρίνισε ότι απομένει να συνδεθεί η καινούρια στήλη ηλεκτροφωτισμού και να αποξηλωθεί η παλιά, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στα προβλήματα που έχει η ΔΕΔΔΗΕ – ΔΕΗ με τους εργολάβους. 
  «Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι τα χωριά είναι στα σκοτάδια, γιατί εάν είναι στα σκοτάδια τώρα, στα σκοτάδια ήταν και πριν», δήλωσε ο κ. Ζουμπάς. 
  Αναφορικά με τα έργα ανάπλασης της Αρναίας και της Μ. Παναγίας, ο δήμαρχος Αριστοτέλη υποστήριξε ότι τα έργα έχουν κολλήσει ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο ΕΣΠΑ, λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν. 
  «Και τα δύο θα ξεκινήσουν άμεσα. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στο σταμάτημα του παλιού ΕΣΠΑ και του καινούριου. Κι αυτά με την καλυτέρευση του καιρού θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν», υπογράμμισε.  
  Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για τους παράνομους σκουπιδότοπους, ο κ. Ζουμπάς ισχυρίστηκε ότι αφορά κάποια χωράφια ανθρώπων που ρίχνουν μπάζα και δεν είναι ευθύνη του δήμου η αποκομιδή τους. 
  «Πριν από έξι μήνες ο δήμος Πολυγύρου είχε βγάλει μια ανακοίνωση που έλεγε για τα μπάζα και για τα ογκώδη ότι δεν είναι ευθύνη του δήμου. Παραπέμπω εκεί», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη. 
  «Σε ότι αφορά τα απορρίμματα να θυμίσω ότι βρήκαμε τέσσερις ενεργές χωματερές για τις οποίες πληρώναμε και μας απειλούν ότι θα πληρώσουμε και πρόστιμα. Αυτές τις τέσσερις χωματερές μπορεί να πάει να κανείς και να δει πως έχουν αποκατασταθεί και σήμερα αποτελούν κοσμήματα», επεσήμανε.  
  «Ο κ. Πάχτας ψάχνει να βρει αφορμές για να κάνει αντιπολίτευση. Αυτό νομίζω είναι κατανοητό στους δημότες του Αριστοτέλη. Η αντιπολίτευση απευθύνεται σε δημότες και πολίτες άλλων περιοχών γιατί οι άνθρωποι εδώ βλέπουν και ξέρουν το τι γίνεται», πρόσθεσε ο κ. Ζουμπάς.

  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή