Η «Μπλε Φάλαινα» ξαναχτυπά: 14χρονη από τη Θεσσαλονίκη αυτοτραυματίστηκε

  Νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού μέσω του παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», αυτή την φορά στη Θεσσαλονίκη, εξετάζουν οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκης, το περιστατικό καταγράφηκε σε σχολείο της Τούμπας και έχει θύμα μία 14χρονη. 
  Όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, καθηγήτρια σε σχολείο της Τούμπας, αντιλήφθηκε πως μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της. 
  H ίδια η 14χρονη αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας», ενώ υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλα 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες.
  Για το περιστατικό ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού και ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  Το παγκόσμιο φαινόμενο «Blue Whale Challenge» αποτελεί μία διαδικτυακή παγίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία και από τότε έχει πάρει μεγάλη έκταση. 
  Η προσέγγιση γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «χτυπάει» ανήλικα παιδιά που δεν είναι ψυχικά υγιή. Η λεγόμενη πρόκληση διαρκεί 50 ημέρες και η δυσκολία κλιμακώνεται με κατάληξη την αυτοκτονία. 
  Αν και δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός, υπολογίζεται ότι δεκάδες έφηβοι, κυρίως κορίτσια, οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία λόγω της «Μπλε Φάλαινας».