Ημέρα Παραολυμπιακών Αγώνων: Μαθήματα ζωής για τους μικρούς μαθητές του δήμου Αριστοτέλη (βίντεο)

  Μαθήματα ζωής και αγωνιστικού πνεύματος παρέδωσαν σήμερα αθλητές – άτομα με ειδικές ανάγκες στους μικρούς μαθητές του δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
  Στην εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στα Παραολυμπιακά Αθλήματα, συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία της Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής.
  Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τα παραολυμπιακά αθλήματα και έμαθαν τους κανόνες τους, τα προγράμματα προπόνησης και τις ειδικές απαιτήσεις τους.
  Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις αγωνισμάτων από αθλητές με ειδικές ανάγκες, στα οποία συμμετείχαν και οι μικροί μαθητές. 
  «Τα παραολυμπιακά αθλήματα είναι εύκολα προσεγγίσιμα γιατί είναι εύκολο να στηθούν. Πρόκειται για το καθιστό βόλεϊ, το ποδόσφαιρο τυφλών και το μπάσκετ σε αμαξίδια. Είναι κάτι διαφορετικό και σε όσα σχολεία έχουμε κάνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αγκαλιάζουν αυτά τα αθλήματα και μας χαίρονται. Είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος προσέγγισης των μαθητών με τα άτομα αναπηρίας», δήλωσε ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Μαθάς Γεώργιος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  Η εκδήλωση αυτή είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με τους συνανθρώπους μας που διαθέτουν ειδικές ικανότητες και αποτελούν παράδειγμα για όλους. 
  «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί. Να δείξουμε ότι δεν σταματάει τίποτα με μια ατυχία που μπορεί να έχουμε. Να δείξουμε το κουράγιο που εκπέμπουν αυτοί οι αθλητές και μέσα από αυτό να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Ιερισσού, Ελένη Παναγιωτοπούλου, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, υπογράμμισε ότι «ο δήμος έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις και να βρίσκεται κοντά σε όλα όσα αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες». 
  «Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα πρέπει να στρεφόμαστε πολύ περισσότερο κοντά σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο», πρόσθεσε.
    
  Σημειώνεται ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν ο δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Ιερισσού σε συνεργασία με το Σχολικό Συμβούλιο Φυσικής Αγωγής και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ.

  Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή