Χωρίς λεωφορεία για 5η μέρα η Θεσσαλονίκη – Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας

    Συνεχίζουν και σήμερα, για πέμπτη ημέρα, την επίσχεση εργασίας οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, επιτείνοντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης.
    Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», είπε και επανέλαβε, ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν «για επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις».
    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε χθες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «καταθέσαμε νωρίς το πρωί ως ενέχυρο στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδας την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να μας καταβάλει το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ, και περιμένουμε το πράσινο φως για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ». 
    Όπως ανέφερε, με το που εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.