Όγδοη θέση για την Κελαϊδιτη στις κορύνες

  Με την κατάκτηση της 8ης θέσης στον τελικό με τις κορύνες ολοκλήρωσε η Ελένη Κελαϊδίτη την ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βουδαπέστης (19-21 Μαΐου). Η νεαρή πρωταθλήτρια, κατόρθωσε να μπει στην ευρωπαϊκή «ελίτ» με την πρώτη της συμμετοχή στον θεσμό, έστω και αν υπέπεσε σε ένα λάθος, που την έφερε τελικά στην 8η θέση με 15,850 βαθμούς. Στον προκριματικό του Σαββάτου (20/05), η αθλήτρια της Μαρίνα Φατέεβα είχε τερματίσει 7η στο συγκεκριμένο όργανο με 17,200 βαθμούς.
  Το χρυσό μετάλλιο στις κορύνες κατέκτησε η Ρωσίδα Αρίνα Αβέρινα (19,075 β.), υποσκελίζοντας τη δίδυμη αδερφή της Ντίνα (19,000 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Ισραηλινή Λινόι Ασράμ (17,750 β.).
  Η Κελαϊδίτη έγινε η έκτη Ελληνίδα εκπρόσωπος του ατομικού που συμμετέχει στους τελικούς οργάνων ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών, έπειτα από τις Αρετή Σιναπίδου (Θεσσαλονίκη 1994: 7η στο σχοινάκι και στην μπάλα, 8η στις κορύνες), Μαρία Παγκάλου (Άσκερ 1996: 7η στο σχοινάκι, 8η στις κορύνες, Πάτρα 1997: 2η στο στεφάνι και στην κορδέλα, 4η στο σχοινάκι, 5η στις κορύνες), Μορφούλα Ντώνα (Βουδαπέστη 1999: 6η στο στεφάνι, 7η στην κορδέλα), Ελίνα Ανδριόλα (Ριέζα 2003: 6η στις κορύνες, 7η στο στεφάνι και στην μπάλα, 8η στην κορδέλα) και Βαρβάρα Φίλιου (Βιέννη 2013: 8η στην κορδέλα).
  «Είχα μία μικρή ατυχία και δεν μπόρεσα να τερματίσω ψηλότερα στον τελικό. Αυτό μου αφήνει γλυκόπικρη γεύση, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η ικανοποίηση που νιώθω για την συνολική εμφάνισή μου εδώ: Τερμάτισα 11η στο σύνθετο ατομικό, ανάμεσα σε τόσες μεγάλες αθλήτριες, και κατάφερα να μπω  έναν από τους τελικούς οργάνων», είπε η εορτάζουσα Ελληνίδα αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Είχαμε προετοιμαστεί καλά και περιμέναμε την είσοδό μου σ έναν τελικό. Ήμουν φιναλίστ και σε δύο παγκόσμια κύπελλα φέτος, στο Πέζαρο στην κορδέλα και στην Σόφια στις κορύνες, γι αυτό πίστευα ότι θα μπορούσα να πετύχω μία τέτοια διάκριση και στο ευρωπαϊκό», 
  Πλέον, η Κελαϊδίτη στρέφει το βλέμμα στους Παγκόσμιους Αγώνες της Πολωνίας (21-22 Ιουλίου), κυρίως όμως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στο Πέζαρο της Ιταλίας (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου) και το οποίο θα αποτελέσει την κορύφωση της φετινής προσπάθειας: 
  «Θα προσπαθήσω να τα πάω ακόμα καλύτερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο στόχος θα είναι ο ίδιος και εκεί: Η πρόκριση σε έναν ή και σε δύο τελικούς οργάνων, αν μπορέσω. Πιστεύω ότι τα καλύτερα όργανά μου είναι η μπάλα και οι κορύνες».
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ