Ξεφυλλίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της Σιθωνίας (φώτο+βίντεο)

  Το ιστορικό και πολιτιστικό Λεύκωμα με τίτλο «Σιθωνία: ένας προορισμός χίλιες εικόνες» παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή 21 Μαΐου, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο στο χώρο του ΕΠΑΛ Νικήτης.

  Το Λεύκωμα επιχειρεί μια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή από την πρώτη κατοίκηση της Σιθωνίας μέχρι σήμερα, μέσα από το γραπτό λόγο και το φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνει.
  Πλήθος κόσμου αλλά και τοπικοί φορείς παρευρέθησαν στην παρουσίαση του λευκώματος, στηρίζοντας την προσπάθεια του δήμου Σιθωνίας, ο οποίος επιδιώκει να αναδείξει και να προβάλλει την περιοχή.

  «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τον δήμο καθώς παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα λεύκωμα στο οποίο αναφέρεται η ιστορία του τόπου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα», δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
  Τo Λεύκωμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του δήμου Σιθωνίας και της δημοτικής επιχείρησης, η οποία υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του καθηγητή φιλολογίας, Χονδρογιώργη Ιωακείμ.

  «Είναι μια πρώτη προσπάθεια για να δείξουμε τον τόπο μας μέσα από ένα λεύκωμα. Πιστεύω ότι μπορούμε να το εμπλουτίσουμε και να το κάνουμε καλύτερο και να το μεταφράσουμε για τους ξένους επισκέπτες της περιοχής μας», δήλωσε ο κ. Χονδρογιώργης.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Σιθωνίας, Γεώργιος Δαλδογιάννης, υπογράμμισε ότι, μέσα από το λεύκωμα, αναδεικνύεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

     

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή