Νέα έκκληση Τζιτζικώστα να κυκλοφορήσουν άμεσα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη είχε εκ νέου σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, για να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
  Στην παρέμβασή του στον κ. Σπίρτζη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά του Υπουργείου, ώστε να αρθούν οι λόγοι της κινητοποίησης των εργαζομένων και να πάψει η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.
  Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση πληρωμή των οφειλομένων προς τον ΟΑΣΘ, ώστε άμεσα να πιστωθούν τα χρήματα στον Οργανισμό και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, για να λυθούν τα χειρόφρενα.
  Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε στον Περιφερειάρχη ότι εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη 23 Μαΐου 2017 θα έχει προχωρήσει η έγκριση εκταμίευσης των απαιτούμενων ποσών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η πίστωσή τους στον ΟΑΣΘ.
  Ακολούθως, ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη για την παρέμβασή του στο Υπουργείο και τη δέσμευση του κ. Σπίρτζη και απηύθυνε νέα έκκληση να ανασταλούν αμέσως οι κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
  Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη ταλαιπωρία. Ζήτησα από τον Υπουργό να λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει και έχει θέσει σε ομηρία τους πολίτες και την οικονομία όλης της Θεσσαλονίκης. Επανέλαβα ότι είναι αδιανόητο να στερείται η δυνατότητα μετακίνησης σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και να ταλαιπωρούνται επί οχτώ ημέρες εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.
  »Μετά τη διαβεβαίωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι θέμα ωρών η πίστωση των χρημάτων στο λογαριασμό του ΟΑΣΘ κι από εκεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη και τους απηύθυνα νέα έκκληση για άμεση επιστροφή των λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αύριο το πρωί στην πόλη και στο νομό πρέπει να έχουν αποκατασταθεί οι αστικές συγκοινωνίες και να λήξουν οι κινητοποιήσεις. Ζήτησα μάλιστα από τον κ. Τσερμενίδη, σε ένδειξη καλής θέλησης, να βγουν τα λεωφορεία τώρα στους δρόμους από τη στιγμή που υπάρχει η δέσμευση του Υπουργού».