Τζιτζικώστας: Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να είναι αργία για όλους

    Παρέμβαση προκειμένου να διευθετηθεί εγκαίρως το θέμα που ανακύπτει κάθε χρόνο με την κήρυξη της Αργίας του Αγίου Πνεύματος πραγματοποίησε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
    Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δυστυχώς δεν έχει απολύτως καμιά αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία. Με το Νόμο 3996/2011 καταργήθηκε το άρθρο 15 του Νόμου 2639/1998, με το οποίο οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να ορίζουν έως πέντε ημέρες αργίας το χρόνο. Η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια: Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να είναι αργία για όλους. Για το λόγο αυτό ζητούμε από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας και Ανάπτυξης να ορίσουν ως ημέρα Αργίας για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ημέρα του Αγίου Πνεύματος».
    Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε μάλιστα όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να συνυπογράψουν ομόφωνη επιστολή στην Κυβέρνηση με την υποστήριξη της ξεκάθαρης αυτής θέσης και με τον πλέον θεσμικό τρόπο, ως θέση του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.