Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση «ξέχασε» να κόψει αποδείξεις για μισό εκατ. ευρώ

  Μισό εκατ. ευρώ σε αποδείξεις, από το 2014 μέχρι και σήμερα, «ξέχασε» να κόψει μία ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στις 8 Απριλίου, λήφθηκαν συνολικά 22.105 ηλεκτρονικά αρχεία συνδρομών πελατών και οι εκδοθείσες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
  Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8.549 αποδείξεων συνολικής αξίας 463.855,78 ευρώ, για τις οποίες δεν αποδόθηκε ΦΠΑ ύψους 88.387,19 ευρώ.
  Για την υπόθεση θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον περαιτέρω έλεγχο.
  Παράλληλα, σε 8 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις της Αττικής την περασμένη Παρασκευή διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
  – Σε επιχείρηση εστίασης να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
  – Σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στον πίνακα προσωπικού.
  – Σε εστιατόριο να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
  Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.