Χουλιγουντιανή καταδίωξη φορτηγού – Έσπασε τις μπάρες διοδίων γεμάτο μετανάστες

  Στη σύλληψη μέλους συμμορίας παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
  Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, απείθειας, συμμορίας και κλοπής.
  Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέδραμαν σε σταθμούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Καβάλας και Ξάνθης, που καταδίωκαν κλεμμένο Ι.Χ.Φορτηγό, το οποίο μετέφερε αλλοδαπούς και το οποίο διερχόμενο από τα διόδια της Ανάληψης, στην Εγνατία Οδό, έσπασε τις μπάρες.
  Το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Μενεμένης, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος συνοδηγός, ενώ ο οδηγός του οχήματος ο οποίος τράπηκε σε φυγή πεζός και αναζητείται, προηγουμένως, πραγματοποίησε οπισθοπορεία, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα.
  Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε, εντοπίστηκαν δεκαέξι 16 αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οποίους οι διακινητές μετέφεραν παράνομα στη Θεσσαλονίκη.
  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινούμενοι αλλοδαποί εισήλθαν σε προγενέστερο χρόνο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ για την παράνομη μεταφορά τους, κατέβαλαν σε έτερο μέλος της συμμορίας, το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.
  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.