Ανακοίνωση για τις επιπτώσεις των γεωτρήσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, κάνοντας λόγο για αντλήσεις αποστράγγισης που επέφεραν μείωση του νερού για τους κατοίκους της Μ. Παναγίας. 
«Αποδεικνύει περίτρανα ότι η παρουσία και η δραστηριότητα της “Ελληνικός Χρυσός” είναι καταστροφική για όλους. Ακόμα και για τους υπερασπιστές την εξόρυξης», επισημαίνει η ανακοίνωση. 
«Πριν να είναι πολύ αργά, καλούμε το ΥΠΕΝ αλλά και την κυβέρνηση να παρέμβουν άμεσα. Οι γεωτρήσεις πρέπει να σταματήσουν τώρα, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες της οριστικής και αμετάκλητης αποβολής της “Ελληνικός Χρυσός” από τις Σκουριές», υπογραμμίζει. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το καταστροφικό αποτέλεσμα των παράνομων αποστραγγιστικών γεωτρήσεων που πραγματοποιεί εδώ και δύο μήνες η «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές – και όχι η «ξηρασία» όπως γελοιωδώς επιχειρούν να μας πείσουν τόσο η εταιρεία όσο και τα «Μέσα ενημέρωσής» της, έρχονται να επιβεβαιωθούν όχι μόνο από τις σοβαρότατες καταγγελίες του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα.

Οι αντλήσεις αποστράγγισης επέφεραν τη μείωση του νερού για τους κατοίκους της Μ. Παναγίας και σύντομα θα επέλθει το ίδιο και για το Νεοχώρι και για το Παλαιοχώρι, με κατάληξη την ολοκληρωτική έλλειψή του. Δυστυχώς δεν μιλάμε πλέον για προβλέψεις αλλά για μια ζοφερή πραγματικότητα. Αποδεικνύει περίτρανα ότι η παρουσία και η δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» είναι καταστροφική για όλους. Ακόμα και για τους υπερασπιστές την εξόρυξης. 

Πριν να είναι πολύ αργά, καλούμε το ΥΠΕΝ αλλά και την κυβέρνηση να παρέμβουν άμεσα. Οι γεωτρήσεις πρέπει να σταματήσουν τώρα, να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες της οριστικής και αμετάκλητης αποβολής της «Ελληνικός Χρυσός» από τις Σκουριές.

Η καταστροφή δεν είναι θεώρημα πλέον αλλά γεγονός. Και οι ευθύνες, συγκεκριμένες.