Την Παρασκευή στην κυκλοφορία το κομμάτι Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας

    Την Παρασκευή 2 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό κομμάτι Ν. Μουδανιά – Ποτίδαιας, μήκους 4,2 χλμ, δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Η παράδοση θα γίνει χωρίς το τελευταίο ένα χιλιόμετρο, πριν από το σημείο της γέφυρας στην Ποτίδαια, καθώς για το σημείο αυτό είναι αναγκαίο να γίνει νέα δημοπράτηση, μετά την επίλυση του ζητήματος των απαλλοτριώσεων.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Απόστολο Αντωνούδη, τις επόμενες μέρες αναμένεται η κήρυξη της απαλλοτρίωσης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη για το υπόλοιπο κομμάτι των 900 μέτρων.

    Ο ίδιος ο υπουργός, μάλιστα, όταν είχε επισκεφθεί το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στις αρχές του Μαϊου, είχε γνωστοποιήσει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το τμήμα αυτό να ενταχθεί στα έργα εθνικής σημασίας, προκειμένου οι απαλλοτριώσεις να γίνουν άμεσα.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Αντωνούδης, η διαδικασία της δημοπράτησης απαιτεί χρονικό διάστημα τεσσάρων με πέντε μηνών και από εκεί και μετά το έργο αναμένεται να τελειώσει σε ένα χρόνο και κάτι.