Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Αριστοτέλη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού. Πρόκειται για μια νέα πρωτοπόρα δομή η οποία έχει σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου. 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Γεώργιο Ζουμπα και την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», κ. Κατερίνα Μήτρου.

Μέσα από τη δομή αυτή οι δημότες, με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα, θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία, το φύλλο, και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν.
Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από υπαλλήλους του ΚΕΠ Υγείας για τη χρονική στιγμή που θα πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.

Σκοπός της νέας αυτής δομής είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας του Δήμου Αριστοτέλη. Το εκπαιδευμένο δημοτικό προσωπικό που στελεχώνει το ΚΕΠ Υγείας είναι σε θέση καθημερινά να παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόληψης.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη θα στεγάζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.30-14.30.

«Είναι η αρχή μιας προσπάθειας για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους δημότες μας. Το ΚΕΠ Υγείας θα δίνει πληροφόρηση και βοήθεια σε όλους τους δημότες. Η επιτυχία του εξαρτάται από το προσωπικό και από τη θέληση των ανθρώπων να βοηθήσουν. Πάντως, εμείς έχουμε αυτή τη διάθεση και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς.  
«Το ΚΕΠ θα στελεχωθεί προς το παρόν με δύο άτομα, τα οποία είναι αρκετά αρκεί να βρουν τους τρόπους να πείσουν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει αυτή τη βοήθεια που του δίνουμε. Για τους επαρχιακούς δήμους αποτελεί μία πρωτοπόρα δομή. Όλοι οι δήμοι και ειδικά της επαρχίας έχουν ανάγκη από αυτές τις δομές», ανέφερε ο κ. Ζουμπάς.

Από την πλευρά της η κ. Μήτρου υπογράμμισε ότι «είναι πολύ χρήσιμο. Πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα όπλο στα χέρια του δήμου να βοηθήσει τους πολίτες μας στην πρόληψη που είναι πολύ σημαντική και μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές». 
Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδεμερίου, κ. Θεόκλητος, το μέλος ΚΟΕΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Απόστολος Πάνας, ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων.  
Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

 


*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
*Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή