Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Ν. Μουδανιών – Ποτίδαιας

    Στην κυκλοφορία παραδόθηκε τμήμα του δρόμου Ν. Μουδανίων – Ποτίδαιας Χαλκιδικής, μήκους τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει όσους μετακινούνται προς και από τη Χαλκιδική, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το οδικό δίκτυο δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
    Σύμφωνα με την «Εγνατία Οδό», έγιναν προσπάθειες να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί προς χρήση πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ώστε να διευκολυνθούν οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
    «Η οδός διέρχεται σε εκτός σχεδίου περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον τουριστική, καθώς υπάρχουν εκατέρωθεν της οδού εκτάσεις με οικόπεδα, στα οποία έχουν ανεγερθεί παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, βιοτεχνικές μονάδες και διάφορες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης, όπως πρατήρια βενζίνης, καταστήματα τροφίμων και ποτών κ.λ.π.» αναφέρει ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός Α.Ε».
    Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο κομμάτι των 900 μέτρων, που απομένει μέχρι τη γέφυρα της Ποτίδαιας, τις επόμενες μέρες αναμένεται η κήρυξη της απαλλοτρίωσης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
    Εξάλλου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνουν ότι με την παράδοση του τμήματος Μουδανιά – Ποτίδαια, αποκτά τη σημασία του το μεγάλο έργο της Περιφέρειας, που αφορά το τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία, μήκους 17 χιλιομέτρων, το κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ.