Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 55χρονου στη Ν. Σκιώνη

  Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση του θανάτου του 55χρονου άντρα, που υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 
  Σύμφωνα με πληροφορίες της politikixalkidiki.gr, μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να διερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες της Διοίκησης του ΕΚΑΒ. 
  Για την υπόθεση ήδη έχουν καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας δύο εθελοντές διασώστες και ο γιος του θύματος. 
  Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ασθενής υπέστη καρδιακή προσβολή το βράδυ της 10ης Απριλίου 2017, ωστόσο δεν υπήρχε εκείνη την ώρα δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας για να τον παραλάβει άμεσα.
  Το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό στον Πολύγυρο, σε απόσταση 80 χλμ από τη Ν. Σκιώνη, και ήταν αδύνατο να σπεύσει στο σημείο. 
  Τον 55χρονο προσπάθησαν να σώσουν οι εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι κλήθηκαν από την οικογένεια του άτυχου άντρα. 
  Σημειώνεται ότι, στις 22:33 έγινε ξανά κλήση στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και υπήρχε ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος άρχιζε επίσημα τη βάρδια του στις 23:00 αλλά έτυχε εκείνο το βράδυ να πάει νωρίτερα. 
  Ο διασώστης του EKAB έφυγε αμέσως για τη Ν. Σκιώνη, όπου πραγματοποίησε και αυτός Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και επτά απινιδώσεις για μία ώρα και ένα τέταρτο, αλλά δυστυχώς η καρδιά του 55χρονου δεν ανταποκρίθηκε.