Εγκαινιάστηκε το νέο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών (φώτο+βίντεο)

  Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το νέο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέλιου Πιτσιόρλα. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο με προϋπολογισμό 2.885.457 ευρώ.

  Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Πολυγύρου, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.

  Το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ.

  «Μια μεγάλη προσπάθεια έφτασε στο τέλος της. Πρόκειται για ένα καινούριο κτίριο με νέες προδιαγραφές. Το αφιερώνουμε στην τοπική κοινωνία Καλυβών και Γερακινής και πιστεύουμε ότι σηματοδοτούμε εξέλιξη και ανάπτυξη», δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.

  «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κατοίκους που μας στήριξαν, την τεχνική υπηρεσία, τους μελετητές, τον δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιο, που επιμελήθηκε την ολοκλήρωση της μελέτης και βέβαια την πολιτεία, η οποία στήριξε την προσπάθειά μας, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και χρηματοδότησε το γιγαντιαίο αυτό έργο. Εύχομαι η προσπάθειά μας να συνεχιστεί και οι στόχοι τους οποίους είχαμε βάλει για την παιδεία, μετά την ολοκλήρωση και του δημοτικού σχολείου Γαλάτιστας και των δύο νηπιαγωγείων Καλυβών και Πολυγύρου, να γίνουν πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Ζωγράφος.

  Το κτίριο καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για εκπαιδευτικά κέντρα με ανεξάρτητο χώρο φαγητού, κυλικείο, ασανσέρ και δυο κλιμακοστάσια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα φυσικής-χημείας, τρεις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραμματεία, αίθουσες διεύθυνσης και διδασκόντων. Επίσης, ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα με διαδρόμους από πλακόστρωτα, θύλακες πρασίνου και κατάλληλη περίφραξη.

  Από την πλευρά της, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου, τόνισε ότι τέτοιες σχολικές μονάδες είναι απαραίτητες να υπάρχουν.

  «Ο νομός Χαλκιδικής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα στεγαστικό πρόβλημα. Όλα τα σχολεία είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Σίγουρα, πάντα υπάρχει η ανάγκη για συντήρηση, ώστε το περιβάλλον να είναι ευχάριστο και οι υποδομές να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων. Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος, ένας τόπος που συμβάλει καθοριστικά στην εθνική οικονομία, προβάλλει τη χώρα μας στο εξωτερικό, γι’ αυτό και πρέπει να την προσέχουμε ιδιαίτερα», σημείωσε η κ. Παπανικολάου. 

  «Τα σημερινά εγκαίνια είναι ένα θετικό μήνυμα και έχουμε ανάγκη από ενέσεις αισιοδοξίας. Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να έρθω. Νομίζω ότι γενικά η χώρα μας περνάει σε μια καινούρια περίοδο, που αποφασιστικά πια θα μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της υπέρβασης της κρίσης», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέλιος Πιτσιόρλας.

  «Στα πλαίσια αυτά, η Χαλκιδική ως ένας τόπος ευλογημένος μπορεί να είναι στην εμπροσθοφυλακή των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Και στον τουρισμό και στις παραγωγικές δραστηριότητες, είναι ένας νομός με πάρα πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν»,  πρόσθεσε ο υπουργός.

  Σημειώνεται ότι το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013).

  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή