Ο υφυπουργός Οικονομίας στην politikixalkidiki: Ευλογημένη η Χαλκιδική – Καθοριστικός ο ρόλος της στην ανάπτυξη (βίντεο)

  Για την ανάπτυξη της χώρας και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Χαλκιδική σ’ αυτό μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέλιος Πιτσιόρλας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου Γερακινής – Καλυβών. 

  Ο κ. Πιτσίορλας, ο οποίος κατάγεται και από τα Δουμπιά Χαλκιδικής και σχολείο πήγε στο παλιό δημοτικό Πολυγύρου, νυν δημαρχείο, χαρακτήρισε τη Χαλκιδική ως έναν ευλογημένο τόπο με πολλά πλεονεκτήματα.
  «Η Χαλκιδική ως ένας τόπος ευλογημένος μπορεί να είναι στην εμπροσθοφυλακή των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Και στον τουρισμό και στις παραγωγικές δραστηριότητες, είναι ένας νομός με πάρα πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  Αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο προς την ανάπτυξη και θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα. 
  «Γενικότερα το μήνυμα αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει μα βρούμε τον τρόπο σαν λαός και σαν χώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας και αναδιοργανώσουμε την οικονομία μας», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.  
  «Πρέπει να αποκτήσουμε μια οικονομία πιο εξωστρεφή, πιο παραγωγική, να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας και στον τουρισμό, αλλά και σε όλους τους τομείς», επεσήμανε. 
  Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ανασχεδιασμό όλης της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας, προκειμένου να έρθουν χρόνια σταθερότητας για τον τόπο. 
  «Η προϋπόθεση είναι να βρούμε έναν τρόπο «συνεννόησης» των πολιτικών δυνάμεων, να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να εστιαστούν στα ζητήματα της ανάπτυξης», σημείωσε. 
  «Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη κρίση, μπήκαμε στα μνημόνια, τώρα πια βγαίνουμε από αυτά, άρα ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον», πρόσθεσε.
  Σημειώνεται ότι στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου δημοτικού σχολείο Γερακινής – Καλυβών, ο δήμαρχος Πολυγύρου έκανε δώρο στον υφυπουργό έναν πίνακα ζωγραφικής. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού στην politikixalkidiki.gr: