Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ θα κάνουν «διακοπές» στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής

  Περισσότεροι από 100 φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ θα στηρίξουν με την παρουσία τους, από τις 10 Ιουλίου, έξι Κέντρα Υγείας, ανάμεσά τους και τέσσερα ΚΥ της Χαλκιδικής. 
  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2017 -«Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», οι φοιτητές Ιατρικής θα προσφέρουν για επτά εβδομάδες  περισσότερες από 5000 ώρες εθελοντικής δράσης, συνδράμοντας στο απαιτητικό έργο των ιατρών στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.
  Τα Κέντρα Υγείας τα οποία θα υποστηρίξουν οι φοιτητές είναι της Αριδαίας, της Κασσανδρείας, της Καλλικράτειας, του Αγίου Νικολάου, των Ν. Μουδανιών και της Νέας Μαδύτου.
  «Σε κάθε Κέντρο Υγείας θα μένουν επί μία εβδομάδα δύο φοιτητές Ιατρικής, τρίτου έτους και άνω, οι οποίοι θα βοηθάνε τον αγροτικό ιατρό και θα εξοικειώνονται με την καθημερινή κλινική πράξη και τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις κλινικές τους δεξιότητες», δήλωσε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε -τριτοετής φοιτητής Ιατρικής, Γιώργος Λαλές.
  Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται επί σειρά ετών και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ