Αμμουλιανή: Οι δασικοί χάρτες μπλοκάρουν την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Άγιο Γεώργιο (βίντεο)

  Στην ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προσκρούσει η ολοκλήρωση του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από το λιμάνι της Αμμουλιανής προς τον Άγιο Γεώργιο.

  Το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο έχει πραγματοποιηθεί μελέτη, ύψους 15.000 ευρώ, και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, έχει «παγώσει» από τον Φεβρουάριο του 2017, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως δάσος ένας μέρος από το οποίο διέρχεται ο δρόμος.

  «Ο δρόμος Αγίου Γεωργίου – Μεγάλης Άμμου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δρόμους για το νησί της Αμμουλιανής. Είναι ένας δρόμος που καταλήγει σε κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και ήταν δέσμευση της δημοτικής αρχής από τη πρώτη στιγμή να υλοποιήσει την ασφαλτόστρωση αυτού του δρόμου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Αργύρης Τσακνής, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.

  Όπως αναφέρει ο κ. Τσακνής, εδώ και δύο χρόνια ο δήμος Αριστοτέλη έχει αναθέσει τη μελέτη για το σχεδιασμό του δρόμου, έχει αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών για τον τρόπο που θα περάσει ο δρόμος από τις περιουσίες του και έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα κονδύλια, που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. 
  Ωστόσο, τη διαδικασία προς τη δημοπράτηση του έργου σταματάει η ανάρτηση των δασικών χαρτών.  

  «Υπάρχει αυτή τη στιγμή η καθυστέρηση λόγω των δασικών χαρτών, κάτι το οποίο περιορίζει τη δημοτική μας αρχή και δεν μας αφήνει να ολοκληρώσουμε το έργο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι ο δήμος Αριστοτέλη αναμένεται να καταθέσει αντιρρήσεις, διεκδικώντας τον αποχαρακτηρισμό του από δασική περιοχή. 
  Δείτε αναλυτικά το βίντεο – ρεπορτάζ:

     *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες: Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή