Ο δήμος Αριστοτέλη για το θανατηφόρο δυστύχημα στον περιφερειακό της Αρναίας

  Ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στον περιφερειακό δρόμο της Αρναίας εξέδωσε ο δήμος Αριστοτέλη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. 
  Παράλληλα, ο δήμος Αριστοτέλη ζητά από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής σήμανσης που θα αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά να συμβούν ξανά στο μέλλον.
  «Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό καμίας σκοπιμότητας», τονίζει ο δήμος Αριστοτέλη.
  Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
  Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος, που συνέβη στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου, του έργου Οδική Παράκαμψη Αρναίας Χαλκιδικής.

  Από την αρχή της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, παρ’ότι δεν συμμετείχε στη μελετητική ωρίμανση του έργου, η οποία συντελέστηκε σε συνεργασία με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τη Νομαρχία Χαλκιδικής και την ΠΕ Χαλκιδικής και κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αντέδρασε, κατέγραψε και επισήμανε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα κρίσιμα σημεία του έργου και των τεχνικών του μελετών, που έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τον Φορέα Κατασκευής, ώστε να καταστεί λειτουργικό σε όλο το εύρος του.  
  Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε εκ νέου:

  • Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας (που έχουν την ευθύνη της τεχνικής αστυνόμευσης του έργου), να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής σήμανσης που θα αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά να συμβούν ξανά στο μέλλον, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός κυκλοφορίας, μέχρι να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

  • Τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση του έργου.

  Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό καμίας σκοπιμότητας.