Επιστολή στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο-Βασίλειο Κατσάμπαλο και τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα έστειλαν 471 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Στην επιστολή περιγράφουν την καθημερινότητα που βιώνουν στο πανεπιστήμιο, κάνοντας λόγο για διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και στα κυλικεία των σχολών, χρήστες ουσιών παντού, θάνατοι από υπερβολική δόση, μαχαιρώματα μεταξύ χρηστών, παρενόχληση φοιτητών από εμπόρους, κλοπές, πορνεία και βία.
«Από τα πιο απλά περιστατικά – όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής – έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» αναφέρει η επιστολή.
Σύμφωνα με όσα σημειώνονται στην επιστολή, την οποία παρουσιάζει η Καθημερινή, οι φοιτητές αρνούνται να προσέρχονται «για μάθημα σε έναν χώρο όπου “ανθίζει” το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες».
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, τα όποια μέτρα ελήφθησαν δεν έχουν αποτέλεσμα, το προσωπικό ασφαλείας αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.
Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη για το θέμα με φορείς της πόλης για αύξηση των μέτρων φύλαξης και ότι υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με τον ΟΚΑΝΑ για από κοινού δράσεις.