Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χαλκιδικής, ο Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου, o ΑΟ Πολυγύρου και το ΕΠΑΛ Πολυγύρου, σε συνεργασία με τοπικoύς φορείς του Δήμου Πολύγυρου, διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα ΠολυγύρoςΧαλκιδική RUN 2017, με σκοπό την προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου.
   Περιλαμβάνει 2 Αγώνες:  
 1. Aγώνας Βουνού – Πόλης RUN 15 km.
 2. Λαικό Δρόμο Υγείας 5,2 km. Τρέξιμο ή Δυναμικό Περπάτημα.
   Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27-8-2017
   Η Eκκίνηση και ο Tερματισμός και για τους 2 Αγώνες, θα γίνει στο Δημαρχείο του Δήμου Πολυγύρου. 
   Η εκκίνηση για τα 5,2 km θα δοθεί στις 9.00 το πρωί και η εκκίνηση για τα 15 km θα δοθεί 15 λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 9.15. 
   ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 15 ΚΜ
   Ο Αγώνας των 15 km έχει συνολική θετική υψομετρική διαφορά 444 m και περιλαμβάνει 9,6 km χωμάτινο ομαλό δασικό δρόμο στο Βουνό Τσουκαλάς του Πολυγύρου, χωρίς τεχνικές δυσκολίες και 5,4 km άσφαλτο εντός και εκτός πόλης και απευθύνεται σε δρομείς μέσης και και ανώτερης εμπειρίας.Η διαδρομή είναι πανέμορφη, συνδυάζει πόλη και βουνό και έχει θέα προς όλη τη Χαλκιδική, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άγιο Όρος, Χολομώντα και Όλυμπο.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα 15 km έχουν όλοι οι αθλούμενοι άνω των 18 ετών και τρέχουν με δική τους ευθύνη, αποδέχονται και συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα.
   Για τον αγώνα των 15 km θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας. Ο πρώτος σταθμός θα είναι στο 5,3 km στην τοποθεσία εκκλησάκι Αγ. Ηλίας, ο δεύτερος σταθμός θα είναι στο 9 km κοντά στην θέση εκκλησάκι Σταυρός και ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας θα βρίσκεται στο 13 km, στην ανατολική είσοδο του Πολυγύρου κοντά διασταύρωση Πολυγύρου προς Γερακινή. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουννερά και ισοτονικά. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, μπανάνες και τοπικά εδέσματα. 
   Για τον αγώνα των 15 km υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες και 30 λεπτά. Μετά τη λήξη του χρονικού ορίου, δηλαδή μετά τις 11.45 οι συμμετέχοντες των 15 Km δεν θα έχουν κάλυψη συμμετοχής και θα πρέπει να συνεχίζουν από την άκρη του δρόμου με δική τους ευθύνη. 
   Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα των 15 km είναι 10 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.
   ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 5,2 ΚΜ
   Ο Λαϊκός Δρόμος Υγείας των 5,2 km απευθύνεται σε αρχάριους, ή έμπειρους δρομείς 5 χιλιομέτρων, μαθητές, πεζοπόρους, μέλη συλλόγων (οχι απαραίτητα αθλητικών) και γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα δρομικό γεγονός τρέχοντας ή και περπατώντας δυναμικά.  Περιλαμβάνει 4 km άσφαλτο και 1 km χωμάτινο δρόμο. 
   Δικαίωμα συμμετοχής στο Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 km έχουν όλοι, ακόμα και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης, την ημέρα των Αγώνων. 
   Όλοι οι συμμετέχοντες στα 5,2 ΚΜ συμπεριλαμβανομένων και των κηδεμόνων των ανηλίκων, θα πρέπει να αποδέχονται και να συμφωνούν με τους όρους διεξαγωγής του Αγώνα.
   Για τον αγώνα των 5,2 km θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας στο εκκλησάκι της Παναγίας με νερά.  
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα. Μετά την 1 ώρα, δηλαδή μετά τις 10.00,  οι συμμετέχοντες των 5 Km δεν θα έχουν κάλυψη συμμετοχής και θα πρέπει να συνεχίζουν προς τον τερματισμό από το πεζοδρόμιο, διότι από την ίδια τελική ευθεία (στην οδό Πολυτεχνείου) θα τρέχουν προς τον τερματισμό οι συμμετέχοντες των 15 km.   Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, μπανάνες καιτοπικά εδέσματα.
   Για τον Λαικό Δρόμο Υγείας των 5,2 km το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και καταβάλλεται με την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής.  Για τους μαθητές 12-18 ετών η συμμετοχή στα 5,2 Km είναι δωρεάν
.  
   ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
   Η Αίτηση Εγγραφής – Συμμετοχής θα γίνεται Ηλεκτρονικά ή Χειρόγραφα. 
Ηλεκτρονικά θα γίνεται μέσω της Ειδικής Φόρμας – Αίτησης Εγγραφής, που βρίσκεται στην αρχή και στο τέλος αυτής της ιστοσελίδας.  Στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και μετά την επιβεβαίωση να στέλνονται, πατώντας στο τέλος Finish.
Χειρόγραφες Αιτήσεις Εγγραφής – Συμμετοχής θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Πολυγύρου, όπου μπορούν να συμπληρώνονται χειρόγραφα. 
   Οι Hλεκτρονικές και οι Χειρόγραφες Αιτήσεις Εγγραφής θα γίνονται το αργότερο μέχρι τις 20-8-2017.   Μετά από αυτήν την ημερομηνία κλείνουν οι εγγραφές.
   Ένας ελάχιστος αριθμός Αιτήσεων Συμμετοχών και για τους 2 αγώνες, μπορούν να συμπληρωθούν χειρόγραφα και να κατατεθούν στη γραμματεία του αγώνα, την ημέρα των αγώνων, το πρωί της Κυριακής, κατά τις ώρες 7.45 – 8.45, καταβάλοντας επί τόπου στη γραμματεία των αγώνων και το αντίστοιχο αντίτιμο συμμετοχής.  Στις 8.45 κλείνει η γραμματεία.   Εάν δεν κατατεθεί η ΑίτησηΕγγραφής, η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη. 
   ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
   Ολοι οι συμμετέχοντες στα 15 km και στα 5,2 km, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στην αίτηση συμμετοχής, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό συμβάν κατά τη διάρκεια του αγώνα.  Για τους ανήλικους 12-18 ετών την ευθύνη αναλαμβάνει ο κηδεμόνας τους, υπογράφοντας το σχετικό έντυπο στην Αίτηση Συμμετοχής την ημέρα των Αγώνων το πρωί. 
   Οι Αγώνες θα καλύπτονται από διασώστες, οχήματα, εθελοντές και ιατρική υποστήριξη.
   Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και στους 2 αγώνες είναι 800 άτομα.  Εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, κλείνουν οι εγγραφές και οποιαδήποτε συμμετοχή μετά δεν είναι έγκυρη.
   Στην περίπτωση Ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλείσθε να το γνωστοποιήσετε με μήνυμα στο 6944831115,  έως τις 20-8-2017, αναγράφοντας το όνομα σας και την πρόθεσή σας να ακυρώσετε τη συμμετοχή σας. 
    Όλοι οι συμμετέχοντες, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους,  θα πρέπει να έχουν τοποθετημένο επάνω τους σε εμφανή σημείο στο μπροστινό μέρος του σώματος, τον Αριθμό Συμμετοχής (ΒΙΒ).   Η προσέλευση και παραλαβή των Αριθμών των συμμετεχόντων θα γίνει στην εκκίνηση του αγώνα  από τις 07:45 έως τις 08:45.  Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 08:45, γι’ αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 08:15.
    Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των Συμμετεχόντων θα γίνει το αργότερο έως τις 8:45 πμ στην αφετηρία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παραλαβή τους. Δεν επιτρέπετε να έχουν μέσα προς φύλαξη αντικείμενα αξίας, πχ κινητά, χρήματα κλπ. και δεν φέρει ευθύνη ο διοργανωτής για τυχόν απώλειά τους.
   Οι Συμμετέχοντες συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος τους και της εικόνας τους από τους Διοργανωτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους χορηγούς του αγώνα.
Θα προσφέρονται τοπικά εδέσματα από το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου στον Τερματισμό.
   Οι Απονομές θα γίνουν στις 12.30. 
Στον Αγώνα των 15 km θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι Άνδρες της Γενικής κατάταξης και οι νικητές των Ηλικιακών κατηγοριών Ανδρών 19-39 , 40-49, 50+ .  Επίσης θα βραβευτούν οι 3 πρώτες Γυναίκες της Γενικής κατάταξης των 15 κμ.
   Στο Λαϊκό Δρόμο Υγείας των 5,2 km θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι Άνδρες και οι 3 πρώτες Γυναίκες της Γενικής Κατάταξης. 
   Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
   Εφόσον οι Διοργανωτές το κρίνουν αναγκαίο, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής των Αγώνων, ή να τροποποιήσουν τη διαδρομή, ή την ώρα έναρξης, ή να αλλάξουν τους όρους διεξαγωγής των Αγώνων.  Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ 15 ΚΜ    Δείτε το ΧΑΡΤΗ 15 Km
   Ξεκινάει από το Δημαρχείο ανηφορικά στην αρχή της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στρίβει προς Πλατεία Ηρώων και συνεχίζει στην οδό Πολυτεχνείου μπαίνοντας στον παλιό δρόμο Πολύγυρου – Παλαιοκάστρου, διανύοντας 1,7 km άσφαλτο. Συνεχίζει ανηφορικά απο χωμάτινο δασικό δρόμο για τα επομενα 2,8 km.  Μετά ο δασικος χωματόδρομος κατηφορίζει για τα επόμενα 800 μέτρα, οπου συνανατάμε τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας στον Αγ. Ηλία (ο Αγ Ηλίας βρίσκεται σε απόσταση 5,3 km από την εκκίνηση).   Συνεχίζουμε σε ομαλό χωμάτινο δασικό δρόμο για 2,5 Km και βγαίνουμε σε ασφάλτινο δρόμο.  Συνεχιζουμε ανηφορικά στην άσφαλτο για 1,2 km και συναντούμε το δεύτερο σταθμο τροφοδοσίας στη θέση εκκλησάκι Σταυρός (το εκκλησάκι του Σταυρού βρίσκεται σε απόσταση 9 km από την εκκίνηση).   Από εκεί ξαναμπαίνουμε ξανά σε χωμάτινο δασικό δρόμο και σε λίγο αρχίζουμε να κατηφορίζουμε από το χωματατόδρομο για τα επόμενα 3,6 km. Από εκεί συναντούμε την άσφαλτο και συνεχίζουμε για τα τα τελευταία 2,4 km μέσα από την πόλη επί της οδού Ασκληπιού, κατηφορίζουμε απο την οδό Χαριλάου Τρικούπη, μετά στρίβουμε προς Πλατεία Ηρώων και κατηφορίζουμε την οδό Πολυτεχνείου, μέχρι τον τερματισμό στο Δημαρχείο. 
   ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΛΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 5,2 ΚΜ.  Δείτε το ΧΑΡΤΗ 5,2 Km
   Ξεκινάει από το Δημαρχείο και κατευθύνεται κατά μήκους του πεζόδρομου προς τις Εξι Βρύσες. Μετά ανηφορίζουμε από την οδό Σεφέρη προς την οδό Ασκληπιού και συνεχίζουμε προς το πάρκο απέναντι απο το 1ο Δημοτικό Σχολείο.  Μετά κατηφορίζουμε από την οδό Γερακίνας με κατεύθυνση το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και μετά κατευθυνόμαστε προς το Στάδιο Πολυγύρου και συνεχίζουμε προς εκκλησάκι Παναγίας.  Από εκεί συνεχίζουμε σε χωματόδρομο για το επόμενο 1 km και ανηφορίζουμε προς το Κλειστό Γυμναστήριο. Και από εκεί κατευθυνόματε προς πλατεία Ηρώων και συνεχίζουμε ευθεία στην οδό Πολυτεχνείου, προς τον Τερματισμό στο Δημαρχείο.
Για να συμπληρώσετε και να αποστείλετε την Ηλεκτρονική Φόρμα – Αίτηση Εγγραφής, πατήστε ΕΔΩ