Το μοναδικό γραφικό νησί της Χαλκιδικής εμφανίζει ανοδική πορεία στους δείκτες φιλοξενίας, σε σχέση με όποια άλλη χρονιά και προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Όπως δηλώνουν οι φορείς της περιοχής, το «άνοιγμα» του Δήμου και  των φορέων της Αμμουλιανής σε διεθνείς τουριστικές αγορές και η συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις, που γίνονται ανά την Ευρώπη και τον κόσμο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών. 
Ενδεικτικά αναφέρουν ότι πριν από χρόνια η θερινή σεζόν δεν ξεπερνούσε τις 40 με 50 ημέρες, τώρα και με την οργανωμένη προβολή της περιοχής, η περίοδος έχει επιμηκυνθεί και ξεκινά από τις αρχές Μαΐου και ολοκληρώνεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο όμως της διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος ο Δήμος και οι συλλογικοί φορείς του νησιού  προσπαθούν να αναπτυχθούν και στο πεδίο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο ποδηλατικός και ο περιπατητικός με ταυτόχρονη διασύνδεση με αγορές για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού.
Ειδικότερα, στο μοναδικό γραφικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας καταφθάνουν επισκέπτες από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ρωσία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, Γαλλία και η Τουρκία