Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με το προσωπικό των ταχυδρομικών γραφείων στη Χαλκιδική.
Πέρα  από τη γενικότερη συρρίκνωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική των τελευταίων χρόνων παρατηρείται και μείωση των υπαλλήλων, που έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης, δημιουργώντας τεράστια κενά που γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου διαδικασία όμως που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει με συνέπεια η κατάσταση να χειροτερεύει.
Όπως τονίζει με ανακοίνωση του ο κ. Απόστολος Πάνας πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας –Χαλκιδικής, χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα στη Χαλκιδική δεν έχουν επαρκές προσωπικό. 
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ο υπάλληλος δεν ξεπέρνα τον ένα , σε μια περιφερειακή ενότητα που οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα το καλοκαίρι, τόσο από τους τουρίστες, όσο και από τους Θεσσαλονικείς με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των πελατών που εξυπηρετούν τους καλοκαιρινούς μήνες.
Είναι άμεση ανάγκη λοιπόν να εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων προκείμενου να αντιμετωπιστούν έστω και αργά τα προβλήματα υποστελέχωσης.