Ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις 20 τμημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Χαλκιδικής, εξέδωσε ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ, Ευθύμιος Καρανάσιος προτείνοντας να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των σχολικών μονάδων του Νομού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Εκφράζω την αντίθεση μου στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε και αποφασίζει την κατάργηση και συγχώνευση 20 τμημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Χαλκιδικής.  
Ελπίζω, το υπουργείο να αντιληφθεί το σφάλμα του και να ακυρώσει την απόφαση αυτή άμεσα, πριν να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης. 
Συμπορεύομαι με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης” αλλά και με όλους τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Χαλκιδικής και ελπίζω άμεσα να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για κατάργηση ή συγχώνευση σχολείων, προς όφελος της παιδείας η οποία αντί να υποβαθμίζεται πρέπει να ενισχύεται με αποφάσεις που δεν θα στηρίζονται σε λογιστικά και μόνο κριτήρια.