Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ημέρα του εθελοντή, η σημερινή ημέρα γιατί με διαφορά λίγων ωρών, 2 ανθρώπινες ζωές σώθηκαν από βέβαιο θάνατο, μετά από πνιγμό χάριν στην έγκαιρη επέμβαση εκπαιδευμένων πολιτών και της εθελοντικής τους προσφοράς.
Ειδικότερα και για την ιστορία το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στην Σάρτη, όπου εκεί ένα 12χρονο παιδάκι επανήλθε στη ζωή, μετά από πνιγμό με την παρέμβαση ανάνηψης  2 εθελοντών και δυο γιατρών  .
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στην Σκάλα Φούρκας.
Στην περίπτωση αυτή 70χρονη λουόμενη πνίγηκε, αλλά χάριν της έγκαιρης παρέμβασης ανάνηψης από δυο απλούς αλλά εκπαιδευμένους πολίτες – εθελοντές, η γυναίκα επέστρεψε στη ζωή.
Οι δυο πολιτες είναι ο Θέμελης Ιερισσιωτης -Ιδρυτικο μέλος του Kids Save Lives- και η αδερφή του Πάτρα Ιερισσιωτη που είναι πιστοποιημένοι εθελοντές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Ήδη η γυναίκα διακομίζεται στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας ΖΩΝΤΑΝΗ με σκοπό την σταθεροποίηση της και στη συνέχεια εκ νέου διακομιδή της στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.
Συγχαρητήρια σε όλους είστε οι ήρωες της καθημερινότητας μας