To «Parthenώn Film Festival» – «Σινεμά στο χωριό», παράλληλα με την κινηματογραφική του δραστηριότητα έχει ως αντικειμενικό σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής του Νέου Μαρμαρά και με άλλες μορφές τέχνης. 
Έτσι από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου το σινεμά θα συνάντα τον τόπο, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Κωνσταντίνου Πετρίδη στο λιμάνι του Μαρμαρά Χαλκιδικής .
Τα έργα του σπουδαίου φωτογράφου, θα εκτεθούν στα φυσικά τους σημεία και το κοινό θα αντιμετωπίσει δύο προκλήσεις στο ιδιαίτερο φωτογραφικό event του καλοκαιριού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ομάδα του φεστιβάλ.
Η έκθεση «οι Φωτογραφίες μου» θα εγκατασταθεί   στον μεγαλύτερο όγκο της στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία εντός του χωριού με τον επισκέπτη να αντιμετωπίζει δύο προκλήσεις.
Ο επισκέπτης από την μια θα κληθεί να έρθει  σε επαφή με αυτό που ονομάζουμε εξέλιξη ή ανάπτυξη ενός τόπου και μιας κοινωνίας πραγματοποιώντας, άμεσα σύγκριση του τότε με το τώρα, από την στιγμή που οι φωτογραφίες εκτίθενται στον φυσικό τους χώρο.
Από την άλλη θα κληθεί να αναρωτηθεί πως γίνεται αυτά τα παλιά χρόνια, που σου δίνουν την αίσθηση πως η ζωή είναι σταματημένη όπως την κρίνουμε υποτιμητικά, οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται την ευτυχία με ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι ποσοτικά.