Με τον καύσωνα να μας συντροφεύει και τη διάθεση ανεβασμένη για εξορμήσεις σε θάλασσες κι ακτές, ένας είναι ο καλύτερος φίλος το αντηλιακό μας! 
Οι συμβουλές των δερματολόγων τα τελευταία χρόνια μας έχουν κατακλύσει με αποτέλεσμα λίγο πολύ όλοι να γνωρίζουμε την αναγκαιότητα αλλά και τη χρησιμότητα του στη ζωή μας. 
Τι να μην ξεχάσεις, για την σωστή χρήση του: 
Θα πάρω χαμηλό δείκτη για να μαυρίσω γρήγορα 
Όχι, να πάρεις το δείκτη προστασίας που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Το αντηλιακό σε προστατεύει να μη καείς όχι να μη μαυρίσεις.
Έχω μαυρίσει πλέον αρά δεν χρειάζομαι πλέον αντηλιακό.
Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε! Είτεέχουμε πάρει χρώμα, είτε όχι, το αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα (καθημερινά) είναι η προστασία μας. Στον καρκίνο του δέρματος δεν παίζει ρόλο εάν είμαστε ανοιχτόχρωμοι ή σκουρόχρωμοι. Όλοι οι τύποι επιδερμίδας κινδυνεύουν.
Θα πάρω το αντηλιακό αυτής της εταιρίας γιατίμυρίζει πιο ωραία
Λάθος, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις στη συσκευασία είναι να αναγράφετε η προστασία από την UVAκαι UVBακτινοβολία , η πρώτη είναι υπεύθυνη για τον καρκίνο του δέρματος και δεύτερη για το κάψιμο.
Θα χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντηλιακό είναι σχεδόνκαινούργιο
Υπάρχει η πιθανότητα το περσινό σου αντηλιακό να μην έχει υποστεί κάποια αλλοίωση γιατί συνήθως έχουν 1-2 χρόνια ζωής. Άλλα να σου υπενθυμίσω ότι εάν το χρησιμοποιείς σωστά δεν θα σου βγάλει ολόκληρο το καλοκαίρι, θα χρειαστεί κάποια στιγμή να προμηθευτείς καινούργιο .
Το αντηλιακό μου έχει  24ωρη προστασία και είναι αδιάβροχο
Στη θεωρία  μπορεί, στην πραγματικότητα  όμως ο ιδρώτας, το νερό, οι πετσέτες, το κολύμπι, μειώνουν αυτές τις ιδιότητες. Η σωστή χρήση είναι επάλειψη κάθε 2 ώρες. 
Καλές βουτιές
Της Δέσποινας Τσελεμπή