Τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/07) αναστατώθηκε η Χαλκιδική για μια ακόμα φορά, από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκατασταση ΑΤΜ στη Φούρκα. 
Τρία 24ωρα σχεδόν μετά το «χτύπημα» στα Ψακούδια, άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στις 4.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα σε οίκημα, επί της επαρχιακής οδού Παλιουρίου – Αφύτου στη Φούρκα . 
Σε αντίθεση -όμως- με το προ ημερών περιστατικό, από όπου  οι δράστες έφυγαν χωρίς «λεία», καθότι το μηχάνημα δεν είχε ανεφοδιαστεί με μετρητά, αυτή τη φορά άρπαξαν 84.000 ευρώ.
Κοινό χαρακτηριστικό είναι η μεθοδολογία, αφού και στην περίπτωση της Φούρκας η ανατίναξη έγινε με τη μέθοδο “plofkraak” (δηλαδή της διοχέτευσης αερίου στο ΑΤΜ). 
Οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές ερευνούν και τα δύο περιστατικά εξετάζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες.
Σε ό,τι αφορά με την έκρηξη στη Φούρκα, όπως έγινε γνωστό ότι οι άγνωστοι αρχικά διέρρηξαν την πόρτα που οδηγεί στο ΑΤΜ και παρά το γεγονός ότι σήμανε ο συναγερμός δεν πτοήθηκαν.
 Όταν ανατίναξαν το μηχάνημα και πήραν τα μετρητά τράπηκαν σε φυγή, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.
Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων